8 Ağustos 2017 Salı

Teog Sınavında Açık Liseye Yerleşenler Ne Yapmalı?

TEOG SINAVINDA AÇIK LİSEYE YERLEŞENLER NE YAPMALI?

7 Ağustos’ta açıklanan TEOG sınavında kimileri istediği liseye yerleşirken (konumuz bunlar değil 😕) kimi öğrenci 400 450 puan ile açıkta kaldı. 
Nedeni ise yanlış tercih, ego ve puan üstü başarı beklemek…
Sevgili küçüklerim👶 ben 9 yıl önce liseye giden biri olarak; bu yıl kuzenim lise tercihi yapacağı için TEOG üzerine fazlasıyla araştırma yaptım.
Ve sizinle bilgilerimi paylaşmak için buradayım.

PUANIM YÜKSEK AMA AÇIK LİSEDEYİM NE OLACAK? AÇIK LİSE OKUMAK 
İSTEMİYORUM.


  1. İlk yapman gereken sakin olmak ve üzülmemek en değerli SENSİN!
  1. Sabır ile ilerlemek
  1. 1.si 14-18 Agutos’ta  2.si 21-25 Ağustos’ta 3.sü 28-06 Eylül’de olacak ek tercih için 3 okul belirlemek (bu okullar puanından düşük ve çok kontenjanlı olacak ki şansın olsun)
  1. Daha önce yazdığınız okulları yazmayın alsalardı, sizi ilk tercihte alırdı zaten. Demek ki puanınızdan yüksek  olan öğrencileri almış L
  1. Ek tercihlerde sıralamaya değil puana(YEP) önem verin.
  1. Ve asla insanlar ne der diye hareket etmeyin. Arkadaşım yazdı diye aynı liseyi yazmayın zaten kontenjanlar az olacak ! o okula girme şansınızı düşürürsünüz. Kendi kendinizi yakmayın yine
  1. Ek tercih sonrası yerleştiğiniz okul olursa ki dikkatli seçim yaparsanız olacak ama istemiyorsunuz diğer ek tercihe başvuru yaparak nakil aldırabilirsiniz.
  1. Ayrıca siz istediğiniz okulu tutturamadıysanız 9.sınıfı okuduktan sonra 10.-11.-12. Sınıflarda geçiş yapma hakkınız var ve geçiş puanları girdiğiniz yıldan daha düşük. O yıllarda geçiş için şans verebilirsiniz. Kontenjanlar ve puanlara linkten bakabilirsiniz.


https://e-okul.meb.gov.tr/ortaogretim/okl/ook06006.aspx


Son olarak yerleşirseniz bana dua etmeyi unutmayın.😚

instagram: melikeguntepe

2 yorum:

  1. Güzel yazmışşın. Eğer önceki yazdıklarımızda puanı düşük olan varsa tekrardan yazabiliyor muyuz??

    YanıtlaSil
  2. Önceki yazdığın okuldan çok kontenjan varsa 3tercihden 1ne şans verebilirsiniz

    YanıtlaSil

Avşa Adası- Balıkesir

Herkese merhaba sizinle birazcık Avşa adası hakkında konuşmaya geldim.Gitmek isteyen olursa hem biraz fikir olur. Ufak bir yardımım olur.(çü...