11 Ağustos 2017 Cuma

Pozitif Psikoloji

Psikolojik Olarak Rahatlama
Kendi Kendinin Psikoloğu Olmak
Çoğumuzun psikolojisi yaşadığımız kötü olaylar, stres, moral bozukluğu, iş stresi gibi birçok neden ile inişlere uğrayabilir ve kendimizi kötü çaresiz hissedebiliriz. Bu durum hayatınızı, eşinizi, arkadaşlarınızı da olumsuz yönde etkiler.Yani kimse stresli insanlarla bir arada olmak istemez tabi...
  PEKİ BU DURUMDAN BİR AN ÖNCE NASIL KURTULABİLİRİZ?
Her şey beyninizi nasıl yönettiğinizle ilgili. Siz uğraşlarınızı farklı yönlere çekerseniz psikolojinizde o yönde pozitif ilerleyecektir. İlgi duyduğunuz alanlara yönelmek kafanızı dağıtabilir. Pasif kalmayı tercih etmeyin. Psikolojik yönden sizi rahatlatacak olan arkadaşlarınıza içinizi de dökebilirsiniz. Konuşmak ve sarılmak en güzel ilaçtır. Belki de bu yüzden çoğumuz psikoloğa gitmiyoruz. Başka bir yöntem ise yalnızlık ama bu bir odada içine kapanmak değil. Mesela hiç kitabınızı alıp yalnız başınıza sahile gittiniz mi? Ya da yalnız başınıza alışverişe çıktınız mı?

İnsanlar genel olarak yalnız hareket etmeyi sevmiyor reddedilmekten zaten hiç hoşlanmıyoruz. O zaman yalnız takılmayı deneyin. Çayınızı da alıp sevmediğiniz ortamlardan uzaklaşın. Katlanan bir sandalye alıp sahile gitmek zor olmamalı; deniz olmayan şehirde ağaçlarda oldukça huzur verici. Sizi kötü yönde etkileyen iş, okul, aile, akraba kim varsa hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Yapmak istediğiniz her şeye karşı çıkan cinsleri direk sosyal medyadan engelleyerek işe başlayabilirsiniz. Psikolojinizi en çok etkileyen şeylerden biride yediklerinizdir. Tabi ki doğru beslenmeye özen göstermelisiniz. Kendinizi stresli ve kötü hissettiğiniz durumlarda doğal bitki çaylarından destek alabilirsiniz. Bu sizin stresli uyumanıza engel olacaktır.
Beyninizi madem siz yönetiyorsunuz o zaman neden olumlu pozitif düşünmüyorsunuz? Madem psikolojiniz sizin elinizde neden buna izin veriyorsunuz? Her şeyin yöneticisi sizsiniz, istediğinizi hayatınıza alır istemediğinizden uzaklaşırsınız. Kendi kendinize yetemediğiniz  başaramadığınız durumlarda ayrıca psikolojik yardım da alabilirsiniz.
İnstagram :melikeguntepe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Avşa Adası- Balıkesir

Herkese merhaba sizinle birazcık Avşa adası hakkında konuşmaya geldim.Gitmek isteyen olursa hem biraz fikir olur. Ufak bir yardımım olur.(çü...